Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många tankar kring min barndom, minnen dyker upp nu efter mammas död. En tröja som sticks, hårborstning som gör ont, bråttom var det också.
På den tiden bestämde mamma. Vem i allsin dar var Prinsessan på ärten?



Sjåpagåsen

Tröjan sticks


Aj mamma tröjan sticks
- nej den sticks visst inte -
Den gör ont mamma
- du var då en riktig sjåpagås -
Aj det gör ont mamma
- men det är lammull -
Den sticks i alla fall mamma
- men den är så mjuk -
Aj den GÖR ont mamma
- den KAN inte göra ont -
På mig
kan den det
mamma



Aj mamma
Nu borstar du hårt igen
Det gör ont när du borstar längst ner
- det gör väl inte ont i håret heller
Aj mamma
Nu drar du sådär hårt
- jamen jag måste ju göra en rosett
Aj mamma
Är du inte färdig snart snälla mamma
- du var då en riktig prinessa på ärten
Vem är det mamma
- det hinner vi inte prata om nu så stå inte där och
dröna vi har inte hela dagen på oss på med tröjan nu
Mamma inte den sticksiga
- nu har vi ingen annan och den sticks inte har jag ju sagt




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-03 09:37



Bookmark and Share


  Hans Christian
Jättefin.
2009-01-26

  swimsus@gmail.com
Läser texten med visst vemod men ändå med ett leende på läpparna...titeln är för charmig också..I tid för reflektion i omständigheter som dina dyker många tankar upp kan man förstå..
ta hand om dig. Mvh, caroline* ;)
2007-07-05
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP