Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"krångla inte till dina texter \" sa han... min mentor och läromästare...


så nära att långt borta kan räknas på ena handens sekunder...


bestryker du mina mognader där vandrar vi korsvägar
står vi frågade
inför frågan
om enigt liv
i sekunder av ordlösas sjudande känslospelor
så nära att evighetens altare sveper skriet av våndor
gläntar på förlåten till förlåtelsens oskuldna vakor
så nära
långt borta
skymtar fjärran
skriet av vildvackra lustor
då vänder du ditt ansikte mot mina händers smekor
ögonsöker efter tecken på saknadens lustars flöden
tecknar lystenheters runor över visshetens välnader
ristar som skrifter av ords värden över mina länder
landskaparens
bladvänder
avbokar
river
så nära att långt borta motsvarar evigheter
av längtans sekunder
du min tidlösare
min förlösare
förtrollare
du min
min




Fri vers av Ronny Berk
Läst 944 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-07-08 18:04



Bookmark and Share


  Kim VIP
Vilken ordvändare!(var tvungen att titta om du skrev så, nej) Känns som att du har lätt finna tvetydigheter i språket!! Måste gå tillbaka o läsa den flera gånger!
2009-01-04

    vide
mmm... njutbar dikt!
2008-06-24

  -Ulla Tilemo- VIP
Otrolig. Allt annat är redan sagt.....
2008-02-11

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Du måste ha en hel säck med ord som jag inte visste fanns, ändå betyder dom så himla mycket.
Fantastiskt
2008-02-03

  Dessie 35
vilken härlig text ,,,Du kan det här med att skriva ;)
2007-11-27

  Agnes B* Lörinczi
jag tycker om hur du jobbar med ord, altid så mjuka övergångar, eskalerande kännslor och bilder och som till slut fångar du i ett ord.... \"min\" .....stillistiskt helt perfekt
och som hittills
beundrar och bockar
2007-09-28

  Sometimes_Always
Du har verkligen en förmåga att trolla med ord
2007-09-16

  Anna-Karin Olsson anak.se
snyggt:-D
2007-09-15

  Vilsen Annette-hittar vägen
Härligt ordflöde om känslor.
Gillar mycket!
2007-09-14

    ej medlem längre
Korsvägar är de mest intressanta att vandra... Mustigt ordflöde som jag gärna återkommer till känner jag. Dock i denna sekund vill jag bara förmedla känslan av lust som också planterade sig i mig.
2007-07-22

  Nina V A
Inte helt lätt språk men otroligt stimulerande att ta sig igenom och man finner sig återkomma sökande smekande i dina ordval
2007-07-13

  glittertindra
när man finns där för varandra.. med varandra... tillsammans... då är det vackert... som din text beskriver det... :)
2007-07-10

  Hildegun Relefors
Så många ord, vackra och förståeliga med djup känsla. Jag sparar känslan!
2007-07-09

  SusanneStrömstedt
Vackert!!
2007-07-09

    Maria Malm
Din dikt är som en karamell som man vill suga på. Har läst den flera gånger. Ordmagin förtrollar..
2007-07-08

    Brell
Tid och avstånd är de älskandes fiende...
Bra.
2007-07-08

    ej medlem längre
Den längtan är inte liten!
Bravo!
2007-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk