Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Under arbete?


Ord?


Ljudlöst vräker sig orden ner
som ett maniskt åskregn
Vrål perforerar luft
Hålighet fylls med mening

Mitt sinne svämmas över
får min själ att vilja simma
Ljudvågorna sköljer rasande bort
alla föresatser jag byggt upp

Visslande missar en vokal mitt öra
gör plaskande ett hål i mina drömmar
Får jag inte omgående en livboj
är jag förlorad




Fri vers av Marita Persson
Läst 333 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-08 17:39



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Tycker att denna i alla stycken är Färdig. Ja rent lysande.
2007-12-27

  Lillasyster F
Ordens makt är stor och kan ge verkliga känslosvallningar, vilket du fångar bra i denna dikt.
Jag får en känsla av att bli utskälld, eller att få ett tufft besked som man inte riktigt vet hur man skall hantera. Detta är såklart bara min personliga tolkning.
Bra skrivet!
2007-07-18

    Bodil Sandberg
Jag tycker det känns som om eufori släpps fri i poesi - detta är Ordets ljuva lyrik...när poetissan når höjdpunktens sköna klimax och sedan frukar verkligheten - ja ja det är bara en teori och fantasi...det är jä-ligt bra i vilket fall - applåder och bokmärke!
2007-07-10

  Hildegun Relefors
Nu har jag arbetat mig igenom din underbara dikt. Bättre kan det inte bli!
2007-07-09

    JJ VIP
Det låter som ett tufft möte med orden....fast samtidigt fylls hålighet med mening...Kan vara allt från en konstruktiv utskällning till en rock konsert...lite svårgreppad men en del dikter ska vara det, språk och motsatser är av högsta klass! Men kanske skulle titlen skvallra lite mer om vad dikten innehåller....men det kan lika gärna vara jag som är lite trög...
En känsla av att något är diktjaget övermäktigt är en känsla som dröjer sig kvar efter läsandet...Mvh. JJ.
2007-07-08

  Ronny Berk
ordbruket befruktar den goda jorden... växer i kraft och styrka...
2007-07-08

  Jan Linderoth
Under arbete? Vad menar du, hur bra skulle det möjligvis bli om du fick arbeta färdigt! Du får full pott för den här! Jobba på nya du i lugn och ro!\"
2007-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Persson
Marita Persson