Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svårigheten att ta med goda känslan från natt till dag, från liten till stor.   Hästarna blev änglar, tack Tori.  ( lyssna, se och njut, länk på min sida ) 

 




Skymning -> gryning -> dunig -> dyning

Alla vita änglar
vila ännu mig ro.
Gryningsklocka,
ticka nu tyst!
Molokre Sorglund
får ännu bero.
Barn snusar nära,
knappt hörbara knyst.


Drömmarna flödar,
så varligen ömt.
I gamla sagor
får alla sitt rum.
Alla goda tankar
som dagen sen glömt,
där känslan så sval 
ser kyla gro stum.


Varför tiger vi så
om somliga ting? 
Hur hittar vi hem, 
när ska varm bestå?
och varför stå still, 
 när ben ropar spring?

Glöd gryning nu röd,

drunkna dag 

i himmel

blå.

 




Fri vers av Antropofagen
Läst 635 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-12 23:48



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Ljuvligt helt enkelt, underbart ja, sovande monstren där upp på bilden, ah blev helt soft.
2007-10-03

  Simmerskan
Vackert....
2007-09-30

  Poetnissa
Jättesuperfint. Lite gammaldags poetande - så njutbart så.
2007-08-12

  wayward - taiga
Ja, inne i bröstkorgen finns en varm röd klump som heter hjärtat.
Tror denna är skriven därifrån.

Tori? Amos? Har du god smak, eller ;)
Måste kolla din länk!
2007-07-14

    Bodil Sandberg
Den här är suveränt bra ...flytet ...ja..jag älskar den...och bilden tar mig in i den poetiska helheten...totaliteten - applåder!!!!
2007-07-13

  Nina V A
Aaahh andra versen sticker ut lite extra i denna finvarma text och liksom bäddar om med ett töcken av stilla bris och mjuk virvlande närvaro. Gillar även slutet \"drunkna dag i himmel blå\" som skänker ett perspektiv som sträcker långt, helnice!!
2007-07-13

  Novemberblomman
vacker!
2007-07-13

    ej medlem längre
Underbar!
Bokmärker!
2007-07-13

    Lillemor
Mjuka varsamma bolsterord
i duniga täckesord vilar tryggt
i tältord. Här förmedlas en
ro (trots ingressen om
föråldringsprocess) som
jag bara vill krypa in i, vara i.
Somna till.
Vacker text, fint innehåll
bra helhet! Jättefin
text, helt enkelt.
2007-07-13

  Söder
Riktigt vackert diktat. Gillar extra mycket sista stycket...
2007-07-13

  Lilla My* VIP
På gammeldags varsamt vis skriver du dunig morgongryningslov..rofyllt vaggas man in i ordens bolster och frågor som ruvar...*Applåd o stående ovationer**Mysig bild*
2007-07-13

  Måna N. Berger
Det här är lyckan på jorden, den enda kanske... Mycket vacker dikt som slog an en länge förgäten ton hos mig!
2007-07-13

  aftermath
du har sannerligen
skrivit det vackraste jag läst
av dig hittills
så andaktsfullt
meditativt
oförmörkat
fint
2007-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Antropofagen
Antropofagen