Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta vandrare


Ni sveper omkring på stan så svarta och där solen
inte får möjlighet att nå in i era frusna hjärtan
Det verkar som ni vill visa upp hela världens elände,
genom eran klädsel av allas smärtan

Vad döljer sig bakom allt det mörka och svarta,
som ni klätt eran bleka kropp
Ni vandrar som bleka skuggor och eran blick
är tom och utan hopp

När ni vandrar ensamma ser jag en i mängden
och precis som alla andra du söker
Där du står och iakktar och medans du väntar,
du på din cigarett röker

Bakom allt det svarta ser jag ett ljus som vill fram,
ur allt det mörka och bleka
Öppna din klädsel och låt solen dig omfamna och
låt strålarna dig så kärleksfullt dig få smeka

Den svarta färgen talar om så mycket där sorgen
har stor plats och man ska visa respekt
Ni bär det svarta för att visa världen att man
behöver inte vara helt perfekt

Öppna ditt hjärta och visa världen ändå hur mycket
du känner för allt det som dig passerar
För i det tysta och svarta händer inget utan i ord
och handling du visar att du reagerar





Fri vers av nattig
Läst 517 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-15 14:05



Bookmark and Share


  aol
så starka fina rader 5stjärnor
2007-09-08

    JJ VIP
En sköld av det svarta...en öppnhet som är så svår att visa...Måtte solen nå alla skuggans vandrare! fin dikt! Mvh. JJ.
2007-07-15
  > Nästa text
< Föregående

nattig
nattig