Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kylan


går i kylan
går strax efter er

bara utanför
är du en medmänniska

och natten
är en osynlig bur

genom gallret
en skål av ljus

som injiceras
i blåsilvriga vener

det gudomliga
på besök
innanför tinningarna




Fri vers av BTS
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-16 22:18



Bookmark and Share


  Alina Ögger
Hur kände du?
Vad tänkte du när du skrev detta alster?
2007-08-03

  Alina Ögger
Att läsa poesi är högst subjektivt.
Att här försöka förklara varför jag berörs så mycket av dina dessa rader, blir onekligen svårt.
Då känslor ska översättas, likt poesi, till ord och jag här inte förnimmer finna några vettiga kommentarer.

Sällsamt vacker.
Det gör ont i min själ när jag läser;

\"bara utanför
är du en medmänniska\".

Instängdhet och så det gudomliga.
Som paradoxen, skräckblandad förtjusning.

Dina ord får mig att minnas mitt utanförskap, när alla sa varmt att jag var välkommen. Ändå kyla.

Nåväl.
Tack för att jag fick läsa fragment av dig och fortsatt lycka till!
2007-08-03
  > Nästa text
< Föregående

BTS