Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå nyheten att man funnit en sjö fem gånger större än Vänern under marken i Darfur. Visst är det en glad nyhet, men tänk om man vetat det tidigare...


Under ytan eller Äntligen en glad nyhet


En nyhet nästan för bra för att vara sann
är väl att man under marken en stor sjö nyss fann

I Sudan, detta fattiga, plågade land
som haft för lite vatten och för mycket sand

Man hoppas nu tusen brunnar kunna borra
I dessa trakter så ökentorra

Tänk att sjön i alla tider legat under ytan och tryckt
medan människor har dödats och drivits på flykt

Ty det sägs att konfliktens källa
skulle brist på vatten gälla




Fri vers av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 589 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-18 20:08



Bookmark and Share


  Ken-ett
Den tyckte jag om.
Nästan lite som min som heter Ensamt i sanden
2007-09-30

  Ken Taurus
Bra rimmat om aktuellt ämne. Hoppas detta vatten kan släcka krigets brand.
2007-07-24

  Jack E. Gladh VIP
Plagierar nedanstående.
2007-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP