Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OLIKAOLIKAOLIKAOLIKA

 

De flesta är olika
men det finns de som är
ännu mer olikare än andra

att vara olikare de flesta andra
innebär att man oftast syns

och det som de flesta retar sig på
hos olikare är just det faktum

att de syns...

 

så blinda har inga fördomar?

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 334 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-07-18 22:23



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Ah mycket bra
smart vändning i slutet
2007-08-19

  Lilla My* VIP
*Ler*Det är därför jag inte har något foto på Poeter!;)
En god funderare att tänka på...man ska absolut inte döma människan efter håren...för man vet aldrig vad man går miste om innan man hunnit bekanta sig med människan inom!
2007-07-19

    ej medlem längre
haha...en tankeväckande text i allar högsta grad!
2007-07-19

  Lena Renman
Hej
Öhh, vet inte? Fråga.
Bra, fyndigt, roligt och ja, nått att fundera över
lena
2007-07-18

    Nattviol
till Caroline:
självklart! men som blind (född blind) hur definierar man det då? den där har en ful röst - hon är säkert en så där........ vadå? att vi har olika personligheter som märks på alla sätt och vis är väl en sak - men vi seende baserar ju alla (?) våra fördomar med hjälp av synen - aha, han är en sån, ja det syns ju lång väg... då är han säkert så och så...... att inte tycka om olika människor har alla rätt till (dofter, röster, personligheter etc.) men det har ju egentligen inte med att göra om man är svart, vit, tjock, smal, turk, svensk, amerikan, rödhårig etc...... = allt det där som man SER....
2007-07-18

    Nattviol
Mycket intressant det KYREUS skriver och jag är benägen att hålla med honom ( i mina svartaste stunder ) men om man inte kan SE olikheterna som de flesta reagerar på - kan man då verkligen ha fördomar om hur människor ser ut? blir sååå nyfiken på hur en blind människa EGENTLIGEN uppfattar världen som ändå styrs av de seende....
2007-07-18

  Tini Tut
Bra, det här gillar jag....
2007-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol