Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilar i magen

kommer du ihåg första gången

ja verkligen första gången

du var kär?

du vet när det pirrade så där

som när man åker karusell

det de vuxna kallade

fjärilar i magen

 

då var man lite mindre

men inte liten

fast inte stor

utan så där du vet

som man var då

 

sen växte man

eller snarare jag

och jag blev äldre och lärde mig

allt om fjärilar i magen

och om hur fjärilar

efter ett tag

blev till svarta hål

stora svarta hål som inte har något slut

 

när man var liten

nej när man var yngre

nej när JAG var yngre

så tröstade ju mamma

jag kröp upp i hennes famn

och hon famnade om mig

strök mig över håret

 

det gör ingen längre

 

det vuxna tittar på mig

och jag ser det de ser

jag är snart vuxen

och med vuxenhet kommer ansvar

och jag vill inte

 

jag vill springa ut i skogen med en håv

och fånga fjärilar

som jag sen ska svälja

så jag ännu en gång

får känna

fjärilar i magen

 

 

 

 

 




Fri vers av BaraSaraaa
Läst 572 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-19 11:13



Bookmark and Share


  Lina Hellstrand
åh. fjärilar i magen. det är en underbar känsla.
jag vill aldrig bli vuxen!
så fin dikt.
2007-07-26

  Mangal VIP
Underbart skrivet. Slutet... Ja, det vill jag också. Du är bra!
2007-07-23

  Amina
åh slutet...oh slutet...du har lyckats ännu en gång
2007-07-19
  > Nästa text
< Föregående

BaraSaraaa
BaraSaraaa