Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den lyckliga bärfisen

 

genom hallon och kart vandrar vår lilla
fis sådär lagom lycklig och tillfreds

uppå blader nerpå stammar sökandes
en annan fis att förnöjsamt förföra

den fis vi talar om idag är gyllengrön
som en liten skimrande smaragd är han
med precis rätt antal ben

och spröda antenner

att hålla sig inom arten är för vår fis
inte intressant
han söker sig nämligen en randig hona
har hört att de är heta på gröten
dessa randiga..

det händer att händer brakar in
i hans gröna värld

likt enorma grävskopor gräver de sig fram
med sikte inställt på de mogna hallonen
skövling och kalhygge

när lugnet lagt sig

vågar han andas ut

och nöjt minns han alla röda bär
som han nogsamt släppt en fis på!

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 288 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-20 11:21



Bookmark and Share


  Jorska
Yepp! Återigen bar mitt utforskande, av alla vackra ord på poeter.se, frukt. Åh jag gillar verkligen hallon!
Vackert!!
2007-08-09

  Lilla My* VIP
Roligt att läsa om den lyckliga bärfisens liv**
Men de luktar...just...fiis***
2007-07-21

  Lena Renman
Hej
hahaaa, underbart om dessa små bärfisar som fiser på bären som sagt var. De bor också på min kolonilott...


lena
2007-07-21

  Ronny Berk
när dom randiga blir heta på gröten skriver du fina naturskildringar... men dom rutiga då...onämnbara eller...
2007-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol