Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till alla krigets offer, civila som aldrig får några tapperhetsmedaljer. Till alla soldater som blir utan medaljer. De som kommer tillbaka från olika krig och de som aldrig egentligen har kommit hem.


Krigets offer

Kriget kom tillbaka
och vi var med!
Vid dog inte alla
förra gången.
Så vi fick
en andra chans.
Det skrivs om krig i böcker
om alla segrar
men inte mycket om offren.
Därför måste vi dö
om och om igen.

I döden blir vi förenade
och alla kommer vi
till samma himmel.
Vårt öde ligger alltid
i andras händer.
Vi får inte vara
våra egna herrar.
Bara vara marionetter
i de storas spel.

Därför måste vi dö
gång på gång.
I samma krig
men vid olika tillfällen.
Inget förändras
bara herrarna.
I alla delar av världen
dör vi i samma krig.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 664 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-22 00:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP