Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tunnelseende

 

för ganska många år sedan såg jag på håll
en ung flicka som verkade vara på väg hem
från skolan... när jag såg hennes rygg hajade
jag till... för hon hade skoavtryck på jackan..

hennes kroppshållning utstrålade inte glädje
eller framtidstro - inte ens det barnsligt naiva
hela hennes uppenbarelse där en bra bit ifrån
mig berättade om saker som nog inte stod
rätt till ..

när hon försvann ur min synvinkel blev jag
stående en stund, osäker på vad jag borde
göra..
skulle jag springa efter henne och fråga hur
hon mådde?
men jackan kanske bara hade hamnat på
golvet i en yster lek där i skolan?
det var nog inte som jag först trott...?

och - jag hade lite bråttom ju..

än idag sveper minnet av den lilla späda
kroppen genom mig och påminner mig om
vilken ynkrygg jag var då - som inte tog
reda på hur det var med henne eller om
jag mot förmodan haft fel i mina funderingar
ändå agerat för att

få veta sanningen....

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-07-24 20:45



Bookmark and Share


  Eline.P
Detta ruskar om rejält! Jag tror vi alla bär på och skäms över snarlika händelser. Då.... rädda att störa, att göra bort oss m. fl liknande ursäkter. Senare förbannar vi vår egen flathet. Så står vi här idag mitt i den värld vi själva skapat och förtjänar.
Med omtanke, vänlighet och medkänsla kan vi vända allt igen..kanske...nä, utopi...så enkelt är det nog inte.
2007-07-25

  Lilla My* VIP
En fin berättelse som sätter sig i sinnet!
Lägga märke till är en mycket god början**
*Applåder**
2007-07-25

    ej medlem längre
ett minne värt mer än minnen över det vi i vanliga fall brukar ha.
att du har ett gott hjärta och bryr dig om är det ingen tvekan om!
Om allars skulle dela ut sina guldhjärtan igen så skulle jag se till att du får en. (har lite taskigt med medel själv just nu)
Bokmärker denna fina...
2007-07-24

  Lena Renman
DU lade i alla fall märke till och orkare berätta det idag. Fin berättelse. Gott hjärta. Hoppas du hade fel.

Lena
2007-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol