Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

andas ut.

det luktar vår och jag vågar inte
tvätta mina händer
för din hud sitter fortfarande
kvar
sådär vackert behagligt
U N D E R
naglarna

efter lekar, vi aldrig
vågade dela med oss av
till varandra
eller ens vågade tänka på
att dom fanns för att eventuellt kunna
delas med någon
annan, än en själv...



och nu när det är gjort
så står vi här
med blåmärken in på bara pansarhuden
och på andra ställen som inte syns
lika bra,
typ hjärtat
och kevlarsjälen och sånt

men vi ska inte säga det högt
du vet,
för då tror alla att vi ”älskat”
sådär som man gör i hemlighet när
det är förbjudet att göra som man vill
för att andra vill bestämma i vems hand
vi får lägga våra ord om trygghet och framtid

men jag kan ändå inte
sluta hoppas på att
vi en dag ska bli så pass fria
i oss själva
att vi törs ställa oss nakna
och skrika:
att sanningen, den är äkta!
och den ska accepteras och respekteras
INTE TRAKASSERAS !
för när ett hjärta slår i takt med ett annat
så måste vissa lagar bara glömmas bort
viftas iväg, suddas ut
för ibland behöver man gå över broar som är stämplade med skyltar med texten:
”övergång förbjuden”

och jag är så jävla trött på att läggas i lådor och fack för olika
symptom och beteenden.


(Fuck you, I won’t do what you tell me!)


jag vill att vi hittar vägen ut
genom samhällets svarta tilltrasslade nät
nej, föresten svart är något vackert
så nätet är gult, för gult är fult det vet vi väl alla?
det har man hört sedan barnsben

och dom där barnsbenen finns kvar
men det är också förbjudet för det är ju så jävla konstigt och
ja gud vet vad att leka jaga på torget
eller bara kasta kottar på folk som går förbi
eller kanske har du också känt att det ibland
bara känns helt naturligt att skratta åt ord som
kiss och bajs? din mamma är bajs !
och ja, jag tycker att det är roligt
förlåt mig så jävla mycket då för att jag inte vill
att barnskrattet som gömmer sig i en bur i min
tilltryckta bröstkorg ska tystna
förlåt mig så jävla mycket för att jag vill
L E V A
och kanske
A N D A S
?


(.. )

vissa dagar
mår jag faktiskt
bra
av att gråta, i 14 timmar i sträck

hallå, man måste ju ventilera själen också
annars kvävs den! ( eller kanske dränks? )

våga ta hand om det som faktiskt finns inuti
som lever, och kittlar och sprätter omkring

låt ingen stänga din käft
eller dina ögon
dina alldeles underbara ögon

i hemlighet
ja jag vet att det är dumt,
men i hemlighet

ä l s k a r
jag dig. på riktigt.
lite sådär på avstånd


-andas ut-




Fri vers av orsak
Läst 397 gånger
Publicerad 2007-07-26 14:45



Bookmark and Share


  Anne-Li
wow, vet inte riktigt vad jag ska skriva. för jag blir så glad när jag läser denhär och hur du får in att det är förbjudet i andras ögon att faktiskt älska med någon och inte bara ha sex. det gör mig verkligen glad att se dig skriva såhär och jag hoppas att du fortsätter med det, att hitta guldkornen som lyser upp =)
2007-10-12
  > Nästa text
< Föregående

orsak
orsak