Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna delvis negativt inriktade text beskriver kortfattat hur jag ser på dessa frågor. Mitt val ger mig ingen lyckogaranti, men jag ångrar inte detta mitt val en sekund.


JAG ÄR EN AVFÄLLING!


Jag lever och är verklig
och vill fylla mitt liv med verklighet
samt med drömmar och fantasier.
Jag vill må bra
och ta till vara på livet.

Att fylla mitt liv och mitt tomrum
med sånt jag inte tror på
och som inte blir mindre konstigt
för att det framställs som höga livsmeningar
och sanning
hjälper mig inte alls.

Jag vill hellre fylla mitt liv med
mänskliga relationer, materiell lycka, upplevelser, minnen, tankar, skönhet, fascination, nyfikenhet, kunskap, skratt och rofylldhet.
Gärna också drömmar och fantasier, men att jag vet vad som är drömmar och fantasier.

Det är inte gud, Jesus, bibeln, präster, kyrkan eller kristendomen jag behöver och längtar efter. Det ger mig bara sorgliga påminnelser om att det är annat jag istället behöver och längtar efter.
Jag behöver gud och kristendomen lika mycket som en fisk behöver en cykel.

För mig var kristendomen en ryggsäck
som jag är glad över att ha kastat av mig för länge sen.
Jag har lämnat kristendomen.
Jag tror inte längre på gud.
Jag har avfallit.
Jag är fri!




Övriga genrer av Svante
Läst 1027 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-29 00:23



Bookmark and Share


  Last Word Spoken
\"Jag behöver gud och kristendomen lika mycket som en fisk behöver en cykel.\"

Jag bara skrattade när jag läste just denna raden,
det var en träffande metafor.

Instämmer om det där med kristendomen, men man kan allt finna Gud i så kallade; \"de små tingens Gud\", i dem stunder då man känner sig tillfreds med sin tillvaro.

Själv är jag anhängare av \"Lorismen\", en egen skapad filosofi, där man är god till en viss gräns, ond till en viss gräns, sunt förnuft är en barometer på rätt och fel...osv... Gratis medlemskap, om du skulle vara intresserad. Men tar gärna emot bidrag som 20 % av din månads lön.. *skrattar*.

Vilka är vi människor och vart är vi på väg!? Frågeställningar som man icke finner något svar i några religioner, där blir man bara serverad vanföreställningar, farligt, farligt!

Gillar dina metafysiska poem.
2007-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Svante
Svante