Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vila i livet

allt jag borde
under delad sol
men inte gjorde
bjöd av skugga
då skenet bländade
alltför starkt

låg ofta i gräset
tolkade moln
sökte och fann
figurer för dröm
nya vägar hem
substans till sång

vilket hem
i ordningen
bjöd vistelse
till vila i livet
utan tapetskval

lutar mig mot
mahlers nia
bokstavligen
ljusskygg
älskande
kontrasten
mellan

men, jag älskar solen
njuter den i skuggan
paradoxen tjänar inte
vidare analys

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av aftermath
Läst 395 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-31 11:26



Bookmark and Share


  Maud Li
\"Tapetskval\" var ett talande ord som gör en bra kontrast till ditt sköna filosoferande.
2007-08-02

  Jan Linderoth
Den här dikter är värd mer ett värdigt mottagande än ogräset kan ge! Så rota bort maskrosor och annat och ge dig själv en rungande applåd för den här texten. Jag vilar bredvid dig som jag redan sagt, men irriterar mig över flygande maskrosfjun.
Applåd och bokmärke!!!
2007-08-01

  aftermath
vet inte vem du är Maskrosman
men du har gått fel tror jag
djävligt fel!
2007-08-01

  Emilia Berg
Skönt att du finns där du är.
2007-07-31

  Antropofagen
Den ödesmättade nian, så genomdränkt av smärta...
Jaa du, min vän. Jag har läst denna ett antal gånger nu. Har äntligen lyckats få lite grepp om den. Tror jag.
2007-07-31

  aftermath
du e välkommen,
jag kan berätta om hans skräck
att komponera den den nionde
2007-07-31

  Jan Linderoth
Lägger mig bredvid dig, försiktigt för att inte störa!
Och lyssnar till musiken och dina ord. Och njuter!
2007-07-31

  nettizen
Nej... man tjänar nog på att inte blicka tillbaka för mycket utan ställa siktet rakt fram......
Och så komma ihåg solskyddskrämen så man inte bränner näsan i solen. ;)
2007-07-31

  Lena Renman
Mahler, paradox, solskugga...
Lite ledtrådar till dig och som vanligt vackert fångat med ord, bilder, musik, mörker och ljus

Lena
2007-07-31
  > Nästa text
< Föregående

aftermath
aftermath

Mina favoriter
i omlopp