Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väger lögn mer än sanning


I
aninglöshetens
vagga sover
sanningen i tystnad
omstoppad
av tusen lögner i
drömlöshetens land

När regnet anslår
verkligheten
med allt högre
intensitet 
smyger kväljande
doft i rummets
alla vrår
kryper genom
uppdämt behov 
av törst efter
ärlighetens mättnad

Berikar oskulden 
med drömmar 
där tystnaden får liv
och lögnen
vandrar naken
i trolöshetens tid


Ur frimodighetens 
gungstol
vaknar
sanningen

sprider doft
av rosenblad





Fri vers av Catrin
Läst 680 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-07-31 14:51



Bookmark and Share


  fillatelli
Ahhh...

Överlägsen hittills...
Så sann och vacker !

Sparas..
2007-10-01

  Jack E. Gladh VIP
Det är en fröjd att läsa det här. Helljutet trovärdigt arbete och en mycket vacker text.
2007-08-11

  Maud Li
En vacker segersång!
2007-08-02

  DanSan
****************************

Helt underbart vackert ordat mmm
bara så skönt att läsa din underbart
vackra . . .

\"I aninglöshetens
vagga sover
sanningen i tystnad
omstoppad
av tusen lögner i
drömlöshetens land

När regnet anslår
verkligheten
med allt högre
intensitet
smyger kväljande
doft i rummets
alla vrår
kryper genom
uppdämt behov
av törst efter
ärlighetens mättnad

Berikar oskulden
med drömmar
där tystnaden får liv
och lögnen
vandrar naken
i trolöshetens tid

Ur frimodighetens
gungstol
vaknar
sanningen

sprider doft
av rosenblad\"

Ett *JÄTTEBOKMÄRKE
och en HEJDUNDRANDE
SUPERDUPER APPLÅD*

*****************************
2007-08-02

  Maria Zena Viklund
så ljuvligt vacker, kommenterar mer sen!
2007-07-31

    Bodil Sandberg
Ja kanske lögner väger mer ibland...den självsuggererande...den som man stoppar i sig själv...andras lögner kan man ju bara blåsa bort...nonchalera..ta med en nypa salt...blunda för - men den egna lögnen..den är värst..tror lilla jag

\"när regnet anslår verkligheten
med allt större intensitet
smyger kväljande doft i rummets alla vrår\"

ord att beakta ...ja så även hela denna sanningslyriska dikt!!!!!
2007-07-31

    ej medlem längre
Vacker poesi!!
Applåd!
2007-07-31

  Jan Linderoth
Jag blir helt betagen! Helt upplöst och suckande av dina ord!
Någon sa en gång att du inte kan skriva, det finns ingen större lögn! Du skriver poesi tjejen! Och du gör det med sådan kraft att man läser dina texter fyra gånger och bara känner värme och att detta är BRA!!! Sen får jag vara hur jävla jävig somhelst, men ärlighet är vårt rättesnöre! Bokmärks givetvis!
2007-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Catrin
Catrin