Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De rosenrödas blommornas öde



Utanför fönstret växer en rosenröd blomma
Den saknar gemenskapen innanför glaset
men vet att den inte kan ta sig dit in
Den saknar frihet och utrymme
och tittar ängsligt in på rosorna i vasen
Vad den inte vet är att dem snart dör
Inomhus i glas vittrar växter sönder
Tanken som blomman har utomhus
är att de innanför väggarna har det bättre
Men ett ensamt liv i frihet
har alltid varit lyckligare än
ett fängslat liv med vänner

En tid senare har vasens rosor dött
och ute har en ny växt fått blom
En vän i det fria den rosenröda blomman får
och den vet att den slösat bort sitt liv
med viljan av att ha något nytt
För hela tiden hade den varit lyckligare
än de andra som den avundsjukt tittat på
Frisk luft och vänner som skulle komma
Med frihet i blicken och en gnutta mod
kunde växten bli lycklig och glad
Med nya bekantskaper och luft
fick den ett nytt liv

Stäng inte in någon innanför fyra väggar
Det ger dem inga leenden
Det bryter bara ner dem så de sakta dör
Ta med dem ut på grönbetet
och ge dem en vän på samma gång
Du kan befria en fånge
med dina armar och ord
Men du kan aldrig göra en fånge lycklig
genom att stänga in er tillsammans
Tag en flygtur eller hoppa på gräset
Då slipper ni rosornas öde
och ni kan leva gott för alltid




Fri vers av Julia S
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-31 15:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia S
Julia S