Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var något jag aldrig fick sagt

Det var en tanke i havet,
som en brevduva på vift i Kalifornien,
flög vilse någonstans mellan grekland och mitt hjärta.

Det står still i känslofabriken,
och det växer kanske ett liv inom mig.
Som ett slag i sfären,
en våldsman i försvarsposition.

Det är en nåd att bli piskad till söms,
vara en snöflinga en augustidag,
ett förundrande mirakel,
på en humanistocean.

Det står en pojke i mitt fönster,
och det står en vägg mellan oss.
Det är som för fet hudkräm,
ingenting går in.

Det bubblar oroskolsyra i magcafeét,
du är en tagg i min häl.
Men du, jag tänder på smärta,
och ingenting värker som du.

Ja, som en brevduva vilse i Kalifornien,
på väg till dig med brevet om våra liv,
så som vi redan levt dom.
(inte tillsammans)

Flög vilse någonstans mellan grekland och mitt hjärta,
berättelsen dog där bland calamares och outtalad kärlek.

och jag fick aldrig säga att..




Hej
Jag vet att det är slut och att dina dagar är någon annans nu.
Men jag glömde säga,

att jag älskade dig.




Fri vers av Linn Johansson
Läst 386 gånger
Publicerad 2005-04-03 01:36



Bookmark and Share


  Kylskåpspoesi
Wow, vilken konst!
2005-04-11

  johii
jättebra!!
jag gillar hur du kommer tillbaka till brevduvan! snyggt!
2005-04-03

    livräddaren
Bra!
2005-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Linn Johansson
Linn Johansson