Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en dikt jag skrev för några år sedan under en period då jag kände mig väldigt ensam och ledsen...


Själens Spegel

Det sitter en flicka på stenen vid sjön
Hon tittar sorgset ner i det klara vattnet
Tårarna rullar sakta nerför hennes kinder.
Hon gråter bara när ingen annan ser på.
Bland vännerna försöker hon skratta och se glad ut
allt för att ingen ska se hur hon egentligen mår.
Det enda som avslöjar henne är de ständigt olyckliga ögonen.
Något sådant går aldrig att dölja
för sorgen sitter djupt inne i själen
och ögonen speglar själens djupaste känslor.




Fri vers av Maria C
Läst 478 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-07 17:42



Bookmark and Share


    Brell
Du har så rätt i att ögonen är själens spegel till ytter världen. Bra skrivet om ett allt förvanligt fenomen
2007-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria C