Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av minnet av Jorge Luis Borges Järnmyntet.


Myntet

Myntet i handen har legat i handen

     på en handelsman innan Krist födelse.

Tanken får mig nästan att tappa myntet

     då historien hinner ikapp mig.

Allt verkar så litet när allt dras samman

     och helheter bildas i tidens damm.

Och det bara för ett gammalt mynt.




Fri vers av Hellberg
Läst 305 gånger
Publicerad 2007-08-08 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hellberg