Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En myndig garderob?



En myndig garderob?
Av: Ellinor Persson

Över en natt
blev man stor och ansvarsfull.
Pang
så kastades nallen in i garderoben och aldrig mer kull.
23.59
var ansvaret att inte slå andra med en hink.
00.01
var ansvaret att välja en nations ödesvink.
Plötsligt
fanns stora barriärer och möjligheter.
Och
en lista på saker att göra som räckte flera meter.
Finn
arkitekt, jägmästare, frisör, ingenjör, läkare, agronom och begränsad tid.
Lämna
sandlåda, dockor, bilbana, käpphäst, bro bro breja och oändlig frid.
Från
att hålla mammas hand i staplande kliv
till
att stå på två ben i en alldeles för stor värld full av liv.
Från
färggranna teckningar med felstavade försök till namn
till
betydelsen av en namnteckning på ett papper med tunga belopp i en vuxen famn.
Hjälp mig!
Över en natt
insåg jag att hela barndomen hunnit vuxenlivet ifatt.
Pang
upp kastades garderoben och efter nallen jag sprang.

Av: Ellinor Persson




Fri vers av Ellinor Persson
Läst 373 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-09 20:39



Bookmark and Share


  tjort
Wow. Gillar den, den var speciell :)
2007-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Ellinor Persson
Ellinor Persson