Waka (和歌) är japanska poesi; tanka (短歌), chōka (長歌) samt
haiku (俳句), senryu (川柳), och haibun (俳文)" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Waka (和歌) är japanska poesi; tanka (短歌), chōka (長歌) samt
haiku (俳句), senryu (川柳), och haibun (俳文)



Kreativitet föds trots regler...



Regler ska finnas.

Vi lär oss reglerna.
Och vi lyder under dem.

Under utveckling, visar vi
respekt för regler.

Vi skapar. Vi lever. Vi utvecklar.

Sedan bildar vi...


våra egna regler.
 

Regler måste finnas.

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Jer
Läst 409 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-11 13:40



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
var regel har sina undantag
om det finns exempel på
vardagsmänniskor
vardagliga människor
kan envar visa upp sig själv
som ett av de där undantagen
2007-08-19

  Annette Andersson
Så bra! Detta gäller allt här i livet - skrivandet, sången, arbetet och kanske kärleken? *bokmärker*
2007-08-15

  Marreb
Mycket bra.
2007-08-12

    Maria Malm
Absolut ska man vara trogen sina ideal.
2007-08-12

  Connie
Den unge kan reglerna men den gamle kan undantagen.

Det mesta är regler och inget är förutan regler. Huruvida det är en regel beror på dosen. Regler i rätt mängd är bra. En bra regel i fel mängd kan orsaka stor skada och förgifta omgivningen. En regel kan ge struktur, mängder gör livet till ett helvet. Det är alltså frågan om dosering!
2007-08-12

  Connie
Jag bryter aldrig regler, jag hittar på nya ;-)
2007-08-12

  ordterroristen
haha, väldigt bra text (och även om jag vet att man inte ska kommentera kommentarer i kommentarerna så; Steve Landos tanke där var otroligt matnyttig! Bästa jag hört ha säga *skrattar*)

/osse.
2007-08-12

  Fredrik P. VIP
utmärkt skaldat;
regler ska hjälpa
inte stjälpa...
2007-08-11

  "Silver" VIP
Tänkvärt och övertygande framfört från början till slut.

I poesin kan medvetna regelbrott bli mycket stiliga och bygger då ofta på respekt för och kännedom om reglerna ifråga.
2007-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Jer
Jer