Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inget hinder för tårarna


Jag har blomstertapeter som vissnar


det var många årtal
som blivit brändmärkta
i hjärtat, år som
folkmassor puttat åt sidan
för att hinna med
sina egna bekymmer


sista bussen
till tryggheten
har gått förlorad
men ingen gravsten
kan få mig att sörja
inte ens
ditt namn inristat
kan ge tårarna
en mening
som passar ihop
med livet


jag är ingen positiv
människa men om
vi ler tillsammans
är jag säker på
att du förstår
varför


jag tror det
finns svar på allt
men vi saknar
mod att leta
för tänk om vi
upptäcker att
människan
är en varelse
som inte lär
sig av sina misstag


att det bara är någon
som väntar på




alla













förutom sig själv




































Övriga genrer av sötsnö
Läst 642 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-11 20:32



Bookmark and Share


    kamerakåt
jag tyckte helt enkelt om den... :)
2007-08-30

  sockerspöket
Jag blir lika häpen varje gång jag läser dina dikter, de är alltid så otroligt välformulerade och du hittar hela tiden nya sätt att beskriva känslor.

Och denna dikt var såklart helt enkelt storslagen!
2007-08-13

  ordterroristen
Din mycket personliga stil gör dig till ett unikum på denna sida som jag verkligen vill ha kvar här. Friskt fläktande abstrakta texter med mängder så moralkakor, uppmaningar, reflektioner och betraktelser. Ibland känner jag att jag vill se dig skriva mer vardagligt, glamourisera ner allt lite tror jag hade varit bästa sättet för dig att utvecklas vidare. Å andra sidan har jag full förståelse om du vill fortsätta skriva i den här stilen, det gör dig som sagt till ett unikum jag inte vill förlora. Jag känner att bör läsa en tillfällig ateistists dagbok av Werner Lambersy - en av moderna poesins stora mästare, och just den här boken påminner en hel del om din skrivteknik (speciellt mittenpartiet av boken).

Just den här texten når tyvärr inte ända in, den är tvetydig som dina texter brukar vara. Speciell, i enlighet med din stil, men den riktiga slagkraften finns inte där. Oavsett det vill jag uppmuntra dig att satsa på att genomföra en dikt samling för det finns inte mycket motsvarigheter där ute, jag hade personliga gärna haft den i bokhyllan på rummet.

tills vidare, rock on!
/osse.
2007-08-12

    stellaa
Är lika full av beundran när jag läser den här dikten som jag har varit hittills när jag läst alla andra dina dikter :) Det finns bara ett ord för sånna som du : Talangfull (och väldigt trevlig då såklart) =)
2007-08-12

  Drömfångaren
Jag har blomstertapeter som vissnar
Väldigt bra rubrik
2007-08-11

    kaprifol
vad vackert. och många tänkvärda ord. titeln liksom talade till mig. en applåd från mig :)
2007-08-11

  glasblåsarblå
Jättefin. Kloka tankar, håller med föregående talare. Du skriver jättebra :) Älskade titeln.
2007-08-11
  > Nästa text
< Föregående

sötsnö