Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven för julantologin


Tindrande julenatt


Nu tändas tusen juleljus
runt om i våra hus
Och stjärnors sång om Betlehem
höres i vart föräldrahem
Även den hemlöse gnolar
fastän att magen av hunger molar


Han vill också fira Jesus
ögonen är fulla av stjärnljus
Drömmer sig bort om ett eget hem
Han hostar , för bröstet är så fullt av slem
I natt, denna tindrande julenatt
han är ganska lik en sommarkatt
utkastad , inte kvarglömd


Med sista krafter - han är uttömd
Rullar ihop sig innanför en port
gnuggar sina ögon stort
för ängeln som med honom talar
berättar om himmelrikets salar
Att han är så välkommen så


Ängeln med ögon blå
vinkar med sin vita hand
Strax de är i drömmarnas land
Den hemlöse ser ner på sin döda kropp
detta hände med snabbt förlopp
Hans nya hem är han största skatt
och allt detta hände en julenatt


Vad kan vi då av detta lära-
att dela med sig av allt det dära
Den som haft det bra hela livet
tar allt det goda för givet
Vilken julklapp - denna gåva
till glädje för många vill jag lova
Så varför inte tänka till ;
Att dela med dig är väl vad du vill?


©Susanne Strömstedt




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 239 gånger
Publicerad 2007-08-12 00:06



Bookmark and Share


  Ronny Berk
tänkvärda ord du förmedlar... om kärleksbudskapet som borde omsluta alla människor... hoppfull i sin nakenhet... väl väljer du orden...ja...
2007-08-12
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt