Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det handlar om en relation i mitt förflutna. No hard feelings, men det tog tid att upptäcka vad relationen stod för egentligen.


Förförelsetricket

Efter år av tystnad
dök du upp igen
du vise man

bland kartonger av förlegat damm
minns jag dina ord

bland högar av tristess
minns jag dina torra fraser
av upprapade floskler

Du vise man
varför trodde jag du var vis

var du inte inhägnad av torkade lökrester
och förmultnade äppelringar

av dina kaskade av vittrat murbruk
av dina ändlösa formuleringar

Du vise man
varför trodde jag du var vis

i min ungdomsyra
jag trodde på dina ord

fast du ville något annat
jag trodde på dig

fast jag bodde hos dig
du bodde hos andra

Du vise man
trots allt

var det ändå inte
just din fasad
som till slur föll

föll föll föll

din fasad av frihet och lättja
som nu omskapats till borgerlig lyx

Du vise man
om ändå du varit vis.




Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 251 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-14 20:40



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
ibland sjunker hjärtat
ibland sjunger det
2008-08-04

  LassO
Man hittar guldkorn ibland, detta var ett, mycke vackert.
2008-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna