Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här ÄR livet

\"Så går en dag från våra liv och kommer aldrig mer åter\" skriver Gardell med karaktäristisk ödesmättad humor. En mening som manar till eftertanke. Om dagar för evigt förlorade. Unika dagar. Dagar aldrig återvunna. \"Every passing minute is a chance to turn your life around\" viskar Penelope till Tom. Stämmer det är tanken svindlande. Varje dag är ett liv i miniatyr. Mitt liv. Ditt liv.

Och helt plötsligt är inte den gårdagen bara något att glömma bort. Dagen framför mig är inte bara något att tuffa igenom. Utan varje dag är essensen av mitt liv och varje utstådd minut, där jag tar min tillflykt i trevliga minnen eller ljusare utsikter ett skäl att här och nu vända allt på en femöring och börja om.

Kanske handlar det inte om stordåd, inte om framgång, inte om lycka.

I själva verket handlar det nog bara om modet att inse att det livet jag lever här och idag ÄR livet. Och styrkan att fråga mig själv; vill jag ha det så?




Övriga genrer av Attimi
Läst 387 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-08-16 12:47



Bookmark and Share


  Leif Furstedt
Vackert skrivet.
2007-08-18

  Ulf Popeno
Precis, precis precis!!! Det handlar inte om nästa löning, det handlar inte om semestermålen, det handlar inte om krökat med polarna på fredag, det handlar inte om de små andningshål som du tror att du behöver för din gråa tillvaro. Det är Här och Nu. Och den som lever i det är Du. Är detta livet, eller är det Döden i väntan på nästa blixtsken vi kallar \"Leva livet\"?
Vi har alla en skyldighet att skapa ett liv för oss själva vi alla kan älska.
2007-08-16

  AndersN
Visste du inte det?
Valet du gör nu angånde dina handlingar resulterar i din dag och återverkar på de kommande. Alla val du gjort tidigare här lett dig hit. Visst är det skrämmande att man är skyldig till sin egen lycka/olycka :D

Det svåra är att inte ta allt så allvarligt, inte ens denna tanke.
2007-08-16

  Maria Zena Viklund
sanna ord o vackert skrivet, applåd!
2007-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Attimi
Attimi