Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dags att hylla alla underbara män!

 

Jag vill hylla alla underbara män
i detta land av snålblåst!

alla de män som sätter sina barn främst
de som mer än gärna är pappalediga
trots sämre ekonomi för familjen

(jag menar - hallå! Lika lön....)

jag ler vid tanken på alla fina män
som har insett värdet i att vara förälder
de som ställer upp för sina barn
skapar fantastiska band till sina telningar

de som alltid finns där - som en ansvarstagande vuxen

sitter med sin lilla på ´öppnis´ sångsamling

tar två veckors inskolning på dagis

vaccinsprutor och sjukbesök

de som med kramar och ärliga blickar
och svar på frågor
leker och sjunger med sina små
handlar och åker kommunalt
trots sin trötthet
(som kvinnor i alla tider känt med småbarn)
inser de värdet

i att vara en närvarande pappa

 

vi kanske tar dem för givet..

 

men de är unika - och mycket modiga!

 

 

 

 

vilken effekt kommer de att få på våra
framtida tonåringar?

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 305 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-17 18:18



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
ja, en hyllning är det minsta!!!//B
2007-11-02

  Lena Renman
Hej
ja det är skönt att de här papporna börjat finnas och även att mammorna kan frångå sina roller. Ännu bättre skulle det bli om lika lön för lika arbete kom till och uppväerdeirngen både status och lönemässigt för allt inom reproduktionen.
Månne de här och andra män kan föra sin egen talan?

Lena
2007-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol