Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den kinesiske haikudiktaren Li Po (känd för sin svaghet för vinbägaren) lär enligt sägnen ha drunknat efter att ha försökt dricka av månens spegelbild i vattnet.


Till Li Po

Månspeglat vatten;
en försilvrad kyss som höll
dödens bägare.




Fri vers av Erik L
Läst 432 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-18 23:23



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så sorgligt men vackert beskrivet.
2008-07-01

    Bodil Sandberg
Ja vilken liten sköning..underbart vacker poesi!!
2008-03-20

    papillon
Vilken liten pärla!
2007-10-30

  Björn Karlsson
Fantastisk lyrik
som en gammal myt
vacker
2007-09-19

  Nina V A
och vilket \"till\" sedan, kraftfullt dystervackert om än dödligt
2007-08-19

  "Silver" VIP
Utsökt vacker i alla ordval och underliggande historik.
2007-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L