Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sömnlösa nätter

Nu välver sömnens mjuka brus
kring gårdar och kring gränder,
men ej du somnar i ditt hus.
Nu grälar far, nu gråter mor.
Du knäpper dina händer
och vågar väl aldrig bli stor.
Det tycks så långt till trygga länder.

Du ligger med din knotterhud
och fryser trött och övergivet;
Förtränger husets alla ljud
när kvällen fäller sitt visir.
Ditt barndomshägn är rivet.
Ett litet skrämt barn du förblir
igenom hela livet.




Fri vers av Erik L
Läst 583 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-08-20 15:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tyvärr alltför många barns erfarenhet. Som f d barnhemsföreståndare kan jag konstatera detta.
Applåd för en perfekt beskrivning!
2008-07-01

  tjort
Otroligt!
Ett till mästerverk hör du du!
2007-09-02

  swimsus@gmail.com
Usch jag menar Kram!! ;)
Otroligt gripande och sorgligt
...
Du skriver på ett sätt som verkligen
berör, med rimmen och de väl valda orden.

\"Nu grälar far, nu gråter mor.
Du knäpper dina händer
och vågar väl aldrig bli stor.\"

ja. snyft.mycket tragiskt men smärtsamt fint.
2007-08-29

  Lena Renman
Hej Erik
Här har du lyckats förmedla det lilla oskyddade beroende barnets smärta mycket väl.

\"Du ligger med din knotterhud
och fryser trött och övergivet\"

säger egentligen allt.

Lena
2007-08-25

    Issand. VIP
väldigt fin text specielt,

\"Du ligger med din knotterhud
och fryser trött och övergivet;
Förtränger husets alla ljud\"

huh kan inte säga att jag har det så men känner ändå igen mig.
2007-08-23

  Daniel_78 VIP
två i rad. du skriver angenämnt.
skönt med lite anorlunda rimflätning.
bockar.
2007-08-22

  Catrin
Usch säg att det inte är så... vill inte tänka att det sätter så djupa spår, men du har väl rätt tyvärr. Välformulerat, applåd.
2007-08-22

    Bodil Sandberg
Den här dikten är mycket sorgsen och ger känslor av övergivenhet...du har fångat det fantastiskt bra!!!!
2007-08-22

  Ronny Berk
en berörande text med finstämda rimord... ja...
2007-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L