Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland vill jag vara 20 igen

Ibland vill jag vara 20 igen.

Jag vill dansa, jag vill sjunga, jag vill dricka, jag vill knulla.

Jag vill vara 20 och jag vill leva.
Jag vill göra allt man inte får längre och lite till.

Jag vill skrika, jag vill hoppa. Jag vill klättra på taken.
Och jag vill klä av mig naken med en vacker man.

Jag vill känna alkoholen sprida sig i min kropp och få känslorna att vakna till liv.

Jag vill vara vild och galen och slicka vin från en naken mans bröst.
Jag vill pussas, jag vill kyssas, jag vill hångla med alla som kommer i min närhet.

Jag vill vara åtrådd och jag vill åtrå.

Jag vill supa tills jag spyr och jag vill stappla omkring i mina högklackade skor och sönderslitna nylonstrumpor i sommarnattens morgonljus.

Jag vill le när jag tänker på nattens äventyr och skratta när jag sitter på ett café med mina vänner dagen efter och diskuterar gårdagens fylla över flera koppar kaffe.

Jag vill känna att jag är ung och vacker. Jag vill känna att jag kan göra allt. Att jag är oövervinnelig.

Jag vill känna att livet ligger framför mig som ett smörgåsbord på en finlandkryssning.

Jag vill leva i den tiden då baksmälla var något coolt, inte något som man ville undvika.

Jag vill festa i en villa där varje dörr döljer ett hånglande par och intrigerna eskalerar i takt med alkoholens framfart.

Jag vill röka en cigarett på en balkong med vänner som blandar sprit med cider för full effekt.

Jag vill leva i den tiden då allt bara handlade om att ha roligt.

Jag vill stanna där, i den tiden med mina vänner. I de dagarna vi aldrig kommer att glömma. I den tiden då vi alla var 20, då livet log mot oss och vi kände ungdomen pulsera i kroppen. Då vi blandade sprit med vad som helst bara för att få uppleva hur härligt det kan vara att bli sjuhelvetes full. Då vi hånglade och knullade utan att bry oss. Då vi var unga, vilda och fulla.
Då vi festade högt uppe ovanför polcirkeln i midnattsolens land.

Ja, ibland vill jag bara vara 20 igen.





Fri vers av Glittra G
Läst 397 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-20 14:32



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Ett liv utan etyl och deflorationer, hur skulle det vara.........?
2008-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G