Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Clownens sång

Jag ville gå på lina,
en mystisk skådad faun;
högt aktad och bedårad -
men blev en löjlig clown.
Min mask är hemligt tårad
och drömmen är i kras.
Jag ville gå på lina
och sväva fram i grace.

Jag ville gå på lina
vid sceners ljusa ståt,
men spelar på arena
där löjet döljer gråt.
Jag blivit så allena
och tyngs i detta grå.
Jag ville gå på lina
och sväva i det blå.

Jag ville gå på lina -
dit inga mänskor nå,
men liknar mest Pajazzo
med grimaserad pose.
Jag kastar löjets lasso
och flinar, driver gäck.
Jag ville gå på lina
men snubblar kring i skräck.




Fri vers av Erik L
Läst 761 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-08-21 22:13



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Sorglig och vacker på samma gång om den mask som vi människor ofta sätter på oss.

Eva
2008-11-30

  Yvonne
Fantastiskt! En dikt man bara älskar. Att ha stora drömmar, men blott bli en löjlig clown. Livet är grymt. Men också en clown behövs. Här kan man också känna igen sig; min dröm blev inte heller verklighet, fick nöja mig med de jag blev.
2008-01-27

    Tazara
Jag älskar dina dikter. Åh, jag önskar att jag kunde rimma så vackert som du! Jag vill också gå på lina! Men är rätt nöjd med att vara clown. Tack.
2007-10-06

  Kent Love
skräcken kan förbytas till kärlek och glädje när vi gör det valet... fint skaldat..
2007-09-26

    ej medlem längre
Den här var inte heller dum, lite annan stil än den förra jag läste men helt klart bra!
2007-09-22

  tjort
Bland de drygt 450 dikterna som jag har skrivit under mitt korta liv har jag skrivit flertalet om clowner, men den här är helt annorlunda.
Mycket bra!
2007-09-01

  swimsus@gmail.com
Clownens inre tankar och skräck äntligen blottad!
Aldrig tyckt om clowner, men ja.
Det är nog väldigt synd om dom egentligen..
På sina ställen i din fina dikt drar jag på smilgroparna lite:
du har lyckats med denna!
2007-08-29

  kärleksmakt
oh jag gillade denna. fint.
2007-08-26

  Lena Renman
Fint fångad stämning och livsöde i ord. Rimmen och rytmen bär bra
lena
2007-08-25

    Maria Malm
Sorgligt, men fint skrivet. Gillas.
2007-08-25

    cajsa88
Fantastiskt vacker och mycket sorglig.
Du skriver så bra, jag ska titta förbi här fler gånger.
Cajsa.
2007-08-22

  Daniel_78 VIP
nice. det mest närlingsfulla jag läst på poeter
sedan jag vaknade.
2007-08-22

  Mr G
Väldigt bedårande dikt med sin röda näsa i focus.
Ingen har väl så stor vemod och gråten är väl aldrig
så nära som en clown
Livets clown är vi väl alla och vad gör det ibland om
vi snubblar då skrattar i alla fall publiken.
Vad gör man inte för att roa åskådarna?
Man riktigt känner sågspånen i denna dikt som är mycket välskriven.
Jag säger bara låt clownen inom dig komma fram i ljuset

Lysande

Mr Grapenskog
2007-08-22

    Bodil Sandberg
Jag blir så rörd av den här...svårmodets ord ur en ensamhet större än något - bokmärker!!!
2007-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L