Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

medvetslös

Andlöst andas du på mig, immar mina ögon.
Tittar, tänker, i bakgrunden ackompanjerar MTV med hutlöst skränande popballader om smink, skönhet och kommersiell poesi.

Poppigt tuggar du tuggummi och skriver sommarplågor med dina läppar,
undrar, filosoferar medan dina makaroner kokar i takt på spisplattan, där sitter vi, du och jag på en soffa och vågar knappt se varandra.

Beundrar, med försiktighet röra, vågar knappt andas. Som i koma trycks vi mot varandra av den kokheta stämningen i rummet. Dina odiskade tallrikar applåderar i takt och skriker \"da capo\" när vi slutat kyssas samtidigt som du tittar förläget på mig med en menande blick.

Medvetslöst tänker du på mig, medveten om var vi är.
ångrar, grämer, dina odiskade tallrikar borde vara våra, du borde vara min, men teskedarna kräver annorlunda. De skriker om revolt, öppenhjärtlig folkstorm, nystekt bacon och revolution, och då inser vi att du och jag är den vackraste dröm vi någonsin haft.

Medvetslöst inser jag var jag är..




Fri vers av Daniel Svantesson
Läst 430 gånger
Publicerad 2007-08-23 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Daniel Svantesson
Daniel Svantesson