Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kalaspuffs sista tankar






En kalaspuff seglade långsamt i den kalla mjölken
Den sista färden mot ödets port var nära
Snart skulle den få flyga mot nya världar
och uppleva frihetsflykt
Guds metallgunga svingade sig neråt
och lyfte upp den lilla mot skyn
Han skulle få skåda ett underverk
en sista gång innan slutet
Järnpendeln rörde sig mot gapet
och porten öppnade sig långsamt
Instängd i mörker och utan vänner
maldes vår kalaspuff i bitar
Han glömdes bort för alltid
och blev bortdriven i avloppsrör
Någon vidare gudatro hade han aldrig
och de sista sekunderna visste han:
Det var guds skapare
och inte den påhittade gud
som mördat honom tveklöst




Fri vers av Julia S
Läst 276 gånger
Publicerad 2007-08-24 22:51



Bookmark and Share


  Janis Karlsson
Intressant, minst sagt :)
2008-07-19

    Issand.
både rolig och vacker!
2007-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Julia S
Julia S