Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Månen utanför mitt fönster

Månen hänger utanför mitt fönster
Jag önskar att jag kunde plocka ner den till dig
Så att du förstod hur mycket jag tycker om dig.
Jag önskar att jag kunde fånga himlens alla stjärnor
i min hand,
och blända dig med deras ljus
och sedan placera dem i din blick,
så att du såg världen med stjärnornas visdom.
Men kanske inte ens stjärnorna kan förstå
allt vad kärlek är
Även om de funnits i miljontals år
och vakat över jorden
så är kärleken så okontrollerbar och komplicerad
att den aldrig går att begripa.
Det finns tusen olika kärlekar,
men störst är den olyckliga
Stjärnorna tindrar milt och ger hopp
åt dem med hjärtan i kras.
Jag vill så gärna få ge dig månen
Eller himlens alla stjärnor,
eller hela världen
Du gav mig stjärnor i mina ögon
Som du tog tillbaka
Nu letar jag efter dem på himlen,
men kanske har du dem kvar
För de syns inte
Bara månen hänger tunn
utanför mitt fönster.




Fri vers av Evenstar
Läst 556 gånger
Publicerad 2004-02-27 14:37



Bookmark and Share


    Lillen
denna dikt har påverkat mitt liv på så många sätt. det som du har skrivit passar mig perfekt och jag tackar dig så mycket för att du har skrivit så fantastiska ord. jag älskar verkligen denna dikt!!!
2004-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Evenstar