Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nånannanstans

trött på kulturens dekadans
dess passiva nonchalans
inför de rikas arrogans
makthavarnas dominans
ekonomi och finans
trångsynt intolerans

längtar jag nånannanstans
efter mer vett och sans
en bättre balans
utan dissonans
lite mera nyans
större acceptans
och även tolerans
riktig substans
lite mer elegans
meningsfull stimulans

jag trodde det fanns
där ute nånstans
en sorts instans
efter min preferens
där segrar vanns
och drömmar spanns
där man hade en chans
där livet var en dans
utan pengars relevans
varje möte en romans
som en blomsterkrans
utav extravagans
där ångesten betvangs
och glädjen tog revansch
i en äkthetsrenässans
som en kärleksleverans

snälla ge mig assistans
att lämna denna ruljans
så att vi med styrka och briljans
kan finna livets essens




Fri vers av Vipe
Läst 827 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-29 16:07



Bookmark and Share


  Annika Gustafsson
essensen finns redan där inom och bara väntar på att växa....
2007-10-21

  Eline.P
Sprudlande skicklig ordlek..och innehållet? jo, håller med om alltsammans.
2007-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Vipe
Vipe