Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fruktan



Med vackra lena ord
viskar den i ditt öra
när du är vek och mottaglig
innan det hemska blir uttalat

I en falsk smekning
när du behöver tröst
hårdnar nävarna och stryper
kring din hals

Den stödjande armen
med krokfingrar gräver den sig in
i ditt innersta
och klöser ditt hjärta

Aldrig kan vi skydda oss
från oro, ängslan och sorg
någonstans finns den alltid
påstridig, färdig att anfalla vår sårbarhet




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 334 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-29 22:34



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Jag skrev själv en dikt som hette fruktan för ett tag sen..men inte kan jag påstå att den blev så här vass och superb...enormt bra poetat om FRUKTAN Hildegun!!!!!
2007-09-08

  Lars Granlöf
Ilska kanske läker
på sikt
lång sikt
själasår.
Men de fysiska såren
de kan minsann få blöda
vidare.
;)
2007-08-31

    Eva Olsson
Stark dikt!
2007-08-30

  * Ammi *
absolut så sant som det nu är skrivet!
applåd!
2007-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors