Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den icketomma tomheten


Andra vindar



Vilset viner vinden,
söker mening, söker flykt
Sveper fram i morgonrodnad,
hälsar dagen med en knyck

Susar fram igenom skogen
över kullar, över dal
Letar meningen bak bergen
och i grottors unkna kval

Väcker skuggorna av liken,
av demoner och av troll
Susar vidare i världen
letar allt i sin kontroll

I spåren som den lämnar,
bland markens gröna prakt
så förlöses alla fröer
av vindens liv och makt

Söker vidare i världen,
söker vidare på känn
men meningen har gömt sig
bakom vindens vilda fläng

Men skulle den blott stanna
för ett ögonblick i ro
skall mening sig tillkännage
och i vinden bygga bo




Fri vers av Mats VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-31 20:24



Bookmark and Share


    JJ VIP
jag gillar temot i din dikt, drivet sökande! Mvh. JJ.
2007-08-31

    ej medlem längre
Fartfyllt värre är denna sökande alster!*L*
Likt livet självt!
Applåd!
2007-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP