Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden:


Tiden, säger tick-tack tick-tack

Vi slits på arbeten, slits i hemmen, stressen att hinna med allt i tid
hur skolväskor skall fyllas, hur hemmen skall städas, hur arbeten skall utföras, hur alla måsten som skall göras
att hinna nyttja denna tid effektivt som bara är en räknare av vårat liv

Tiden, säger tick-tack tick-tack

Vi åldras, vi planerar, vi sätter oss i grupper, vi gör saker för andra
vi bygger ramar, vi sätter upp normer, vi bygger \"måsten\"
vi skall skapa, vi skall formas, vi skall forma, vi skall ..

Tiden, säger tick-tack tick-tack

vi skall ut på krogar, vi skall ha semestrar, vi skall hinna med vänner, vi skall vila, vi skall vara sociala
vi har trädgårdar, vi har lägenheter, vi har båtar, vi har bilar, vi har status

Tiden, säger tick-tack tick-tack

gör det något att vi låter dammet flyga i rummet någon extra dag
gör det något att vi skrattar och busar med våra barn
gör det något att vi bara \"lever och mår bra\"
gör det något att vi gör något för andra som har det sämre
gör det något att vi stannar upp ett slag

Tiden, säger tick-tack tick-tack

att få se ett barn födas
att inte bygga murar eller ramar för sig själv som andra
att leva för dagen som nästa som kan vara den sista
att stanna upp och känna vad är mitt liv
att stanna upp och veta hur vill jag leva mitt liv

Tiden, säger tick-tack tick-tack




Fri vers av JNI
Läst 296 gånger
Publicerad 2007-09-01 13:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JNI
JNI