Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ord och meningar som kom som en lång efterlängtad utandning, som ett behov att berätta något livsviktigt för mig själv.


Det som hjärtat talar


Jag kan inte längre
dela tomma omättliga sagor
med tomma hungrande varelser
för jag lär mig att tyda
andra tecken
och jag ber om handslag
med det levande

En bit nybakt bröd
vill jag dela med mig av
en mål mat
kanske en dessert
och några rader poesi
berättelser om barn
de som har förmågan att känna in
eller en historia
om en mors levnadsöde

om en bror vill jag berätta om
eller en syster
kanske om växtvärk
om en hundvalp någonstans i det förflutna
som sprang bort
hittade åter vägen
och kom tillbaka

En lugn hållbar kram
skulle jag också vilja dela med någon
omfamningens
alldeles särskilda historia

och om glädjen
i att våga stega fram
från en tid som varit
och visa den jag är
här och nu

både det splittrade och det hela

Det skulle också vara fint
att få dela utflykter
med havspromenader
och snäckskalsplockande
och skåda mot en oändlighet
och känna en puls slå
alldeles lugnt och stilla

och bara få stå så
stå, stå
med båda fötterna i den varma sanden
och känna glädjen
i att inte behöva veta
alls någonting
som man än inte vet

Att ha en kropp
Och händer
och en förmåga att förmedla
det som hjärtat talar
skulle också vara värdefullt
att få dela med mig av

att någongång i framtiden
vid rätt tillfälle
kunna se dig i ögonen med mjuk fast blick
och visa
att det här
det här som du ser framför dig
det här som andas sin djärva in och utandning
är också jag

det uppenbart bristfälliga
men växande tålmodiga

att en dag acceptera
att det som lever i mig
hör till livets allra äldsta
och sköraste
levnadsrot

Den vill jag dela med mig av

och i den omfamningen önskar jag
att vi, du och jag
övar oss att vara i.




Fri vers av Elisabeth VIP
Läst 481 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-09-01 22:52



Bookmark and Share


  jonke
du har en fin ton i din text :-)
2008-03-16

    Komisarek
Om fler delade din livfilosofi skulle skulle världen bli en vackrare plats. Enorm värme i den här texten
2008-01-24

    ej medlem längre
Vackra rader av sanning, vemod o ömhet, riktigt bra!
2007-11-26

  Fredrik Stillesjö
Hej Elisabeth!

Vill bara läsa mer... Du rör vid evigheten med denna dikt på något sätt. Hälsar vännen Fredrik
2007-09-14

  Jörgen Dahlberg
Mycket tänkvärd! Bra skrivet!
2007-09-05

    eva m h
Insiktsfull dikt om vad livet handlar om!
2007-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth
Elisabeth VIP