Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En längtan

ängen låg tyst och stilla
vilande i morgonens svala dis
och solens första smekningar
över gräsets lugna hav
fick mörkret ner på knä
bugande innan det sig begav

jag gick långsamt över ängen
lät fåglarnas hyllningssång
besjunga en ny dag
född ur en lika vacker natt
som ska vänta bakom ljuset
tills tröttheten kommit dagen ifatt

ängen låg helt tyst och stilla
vilandes i morgonens ljuva famn
solen väckte den varsamt
men gräsets lugna hav
skulle aldrig bli mjukt böljande
ens efter att natten blivit svag

smörblommor och liljor
bugande inför världen
under himlens ljusblå valv
men även Eden var tyst
ängen kunde bara dansa
när längtans vind den kysst

jag undrar var du är
men det spelar ingen roll
du får lugna hav att dansa
du skingrar dagens första dis
och jag är hellre en enda dag med dig
än ensam fångad i ett paradis





Fri vers av Frida Linnea Elin
Läst 407 gånger
Publicerad 2005-04-13 03:49



Bookmark and Share


    stäppvarg
mmm.. ja.
2005-04-26

  Mats L.
Fin stämning i dennna
2005-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Frida Linnea Elin
Frida Linnea Elin