Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SPEGEL, SPEGEL PÅ VÄGGEN DÄR...

Spegel, spegel på väggen där
säg mig vem skönast i landet är
Så börjar en saga som många har hört
och den önskan den döljer oss alltid berört

Vi önskar vi såsom i sagornas värld
kunde svänga ett trollspö för att uppnå flärd.
Vår eviga längtan efter skönhet och lycka
är det som driver oss till att oss smycka.

Vi färgar vårt hår för att kunna framhäva
vår ögon- och hudfärg men också förkväva
den förhatliga ålderns lömska små spår
av gråa små stänk i vårat hår.

Idealen förändras i ett ständigt förlopp
men alltid vi kämpar för att uppnå dess topp
Man kan se skillnad i bystmått och midjor
om man jämför Zorns kullor med dagens små vidjor

Men trots att vi fåfängt för kamp mot naturen
har vi inte alltid på vår sida turen
Man kanske blir bitter och uttrycker avund
fastän lycka ej alls har skönhet som bakgrund




Fri vers av Yvonne
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-05 23:56



Bookmark and Share


    Aurora Borealis
Mycket bra och underhållande!
2007-10-10

  charlotte hedendahl
Rolig,med en massa små och stora sanningar!
2007-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne