Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kanelbullar och Svarta hål

 

vad världen behöver
är nybakade kanelbullar
färska varma bakverk av vete
som doftar mjukt av kanel och socker
som lämnar smöravtryck i handflatan
och lyckliga leenden

när händerna sträcks efter en till

vad världen behöver
är varma empatiska händer
som bestämt knådat degen följsam
och med en urlängtan efter Doften
låtit bakverken försiktigt svalna
innan de serveras till

ett stort glas svartvinbärssaft

även vintergatans längtan
efter vår tids kanelbullar
yttrar sig så till den milda grad
att galaxen låtit kopiera
själva spiralutförandet
för stjärnorna är egentligen

små vita pärlor av socker

kanske denna lilla planet
i solsystemet vi bebor
är en liten söt pärlsockerkula
som av valkade arbetarhänder
strötts på den varma galaxen
på sin spiralfärd mot leende ansikten

det är klart det finns svarta hål!

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 573 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-09-06 17:54



Bookmark and Share


  Svante
Fint sammanlänkande av det stora och det lilla, med den likhet dessa trevliga ting har i och med att bägge är spiralformade.
2007-09-09

  Ronny Berk
underfundigt och filosofiskt med närheta kanelbullar avståndskalla vintergator... en text som väcker tankar... inte bara om smöriga händer och lyckliga leenden...
2007-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol