Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Purpur

Halvmånar i purpur under hennes torra ögon
spegelskärvor faller i tusen bitar
och tusen till hon sväljer
where have you put your knowledge, doll?

Drömmarna om natten påminner henne
gång på gång
och hon vaknar
med en kväljande smak av mandarin i munnen
blod i halsen.

Rutten sympati kränger sig runt henne,
borrar in sina taggar i färskt kött och
maler ned förbjudna känslor till slamsor.

Hoppet sinar, spelar på samma vers
som stanken av kärlek
Undergången är nära nu.


Hennes synder har hunnit ikapp målet
att kunna le utan kval.

sist hon smakade på känslan skuld kastade hon upp
allt hon inte ätit,
och allt hon aldrig ångrade

Halvmånar i lack under hennes blanka ögon
kaststjärnor skjuts i tusentals från väst
och tusen till från öst.

Hon sväljer.




Fri vers av Elália
Läst 585 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-07 12:33



Bookmark and Share


  Snubblaraldrig
Starkt och bra skrivet! Trots äckelkänslan som man efterlämnas med så var detta en bra text.. Så enkelt är det!
//G
2007-11-27

  Hiro
du väckte verkligen mina äckelkänslor, underbara ordval som berättar en historia om en känsla och plockar ut små vassa händelser, inte för att driva den framåt, utan bara för att förstärka det som inte går att säga. jag vet inte, känslan jag fick när jag läste den. bra, kan man favorisera här så har jag en favorit.
2007-09-18

    amorfati
Starkt skrivet. Fantasieggande scener. Lagom ofattbara, som mandarinen i munnen.
2007-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Elália
Elália