Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

agnosticism


ett purpur vädrar vinden
som nött dess skrov av bark
och blåst upp damm till stråken
där himmel möter mark

ett purpur väver vinge
av längtansfyllda garn
som bär när vinden vänder
och lyfter upp från skarn

ett purpur söker mättnad
ett sorl av evighet
att svepas med och stiga
i mjuk brutalitet

ett purpur letar tonen
som inget öra hör
i gränslandet mot vanmakt
där allt och inget dör




Fri vers av Maud Li
Läst 633 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-09-07 17:51



Bookmark and Share


  Almagrundet
Mycket fin! Tycker om rytmen och bildspråket.
2007-09-11

  aftermath
du slår till sällan
men när du gör det
blir det med besked
kan inte spara på superlativen
makalöst vackert
även om jag finner att texten
sopar mattan med titeln!
2007-09-07

  Maria Zena Viklund
en underbar vacker dikt som väcker o berör, fint så!
2007-09-07

  Bodil Sandberg VIP
jag tycker mycket mycket om den här...underbart flyt och sååååå tjusig vanmaktsstämning!!!!
2007-09-07

  Ronny Berk
välfunnet rimbruk förhöjer texten... gillar upprepningar i allmänhet och \"purpur\" i synnerhet...ja...
2007-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Maud Li
Maud Li