Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nyanser av matt


ge mig fler kulörer
än svart eller vitt
är så ohjälpligt fast
i spelplanens mitt

tärningen kastad
och tumlar runt
hetsar mot kungen
som håller tunt

små löpare löper
i armkrok amok
och damen hon läser
en tantrasexbok

tornen är blinda
och snubblar fram
rakt diagonalt
helt utan skam

bland bönder som backar
i ren anarki
studsar springarna glatt
på min apati




Fri vers av Maud Li
Läst 557 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-06-10 21:32



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Åke står vid ett vägskäl, längtar ej grälet efter, söker i liv andras texter, ord för ord där de löper, spelar schack med självet i nöden.
2018-07-18

  Bodil Sandberg VIP
Det här är bara så oerhört snyggt!!!vill relatera lite till kommentaren jag skrev till föregående dikt...stagnerandet..som du här symboliserar på ett oerhört "tjusigt" vis...ja..tjusigt är det ord som kommer till mig..applåder!!!
2008-11-11

    © Birgitta Wäppling VIP
en spännande dikt
som ändrar skepnad
från en rad till nästa.

Applåderar!!
2008-10-02

  aftermath
spektrat vidgas i det oändliga
men kungen ligger grå
mycket spännade och tankeväckande läsning
fastnar speciellt för sista stycket \" bland bönder som backar
i ren anarki
studsar springarna glatt
på min apati \"
texten går i moll men smyger mot maj i valda delar
och diktarjaget nyanserar snyggt i \" nyanser av matt\"
2008-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Maud Li
Maud Li