Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Folkvisa

Två systrar de dansar på ängen:
Den ena är fager och yster,
och spenslig och blond
men utan förstånd.

Två systrar de dansar på ängen:
Den andra är gåtfull och dyster
och sval till sitt sätt
och kallas brunett.

Säg yngling som kommer på ängen:
En jungfru och dansande syster
på ängen blir väl -
din hustru ikväll?




Fri vers av Erik L
Läst 391 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-07 19:10



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Viktit vägval i livet.
Applåd!
2008-07-29

  Håkan Tendell
Mästerligt diktat!
2007-09-08

  Hermonius
Håller med nedanstående; en vacker folkvisa. Gillar din lek med de klassiska fördomarna som du lyckats få med på ett så naturligt sätt. Och språket är ju som vanligt målande vackert.

Bravo!

/Herman
2007-09-08

  Lena Renman
Som ett litet skillingtryck

Lena
2007-09-07

  Annette Andersson
En underbar dikt med rytm, rim, bilder, tankar och känslor.
2007-09-07

    Bodil Sandberg
Du fångar alltid stämningen helt perfekt i dina dikter tycker jag..så även i denna jättefina visa!!!!!
2007-09-07

  tjort
Finfint :)

Men jungru… = ?
2007-09-07

  Maria Zena Viklund
vacker folkdikt!
2007-09-07

  Ulf Lagerholm
De två första stroferna är
magnefika!
Därefter kommer lite grus
i maskineriet.
Går det att pilla bort små-
stenen, så diktarhjulet kan
rulla ända hem?
Och så kan musik påläggas!

Väntar med uppkavlade skjort-
ärmar och schottisskorna på.
Tack för raderna.
2007-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L