Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barndomshem 2.


Korridorshem

slit och släng mentaliteten har övertagits av latheten
och ett soprum nere på gården
matrester och konservburkar skapar ett berg av tystnad
som inte åtgärdas fören balansen förloras
och soporna rinner över

jag ser en ny stad från ett nytt fönster
jag ser en gammal vän i spegeln
hon kommer att skratta och gråta här,
inget kommer att förändras

på golvet växer högar av kläder
gamla tentor blir ihopskrynklade papperslappar
nya vänner växer fram när skratt är lätt
och organen kommer kanske skrumpna
och krossade ölglas över dansgolv splittar sig genom
veckodag och helgdag

jag kommer att skratta här
jag kommer att gräva ner mig i okunskap
jag kommer förälska mig i nykunskap
kommer älska, kommer gråta

jag kommer att kalla detta ett hem 

jag väntar
medan veckodag och helgdag slår mig till ro




Fri vers av frig
Läst 366 gånger
Publicerad 2007-09-08 13:16



Bookmark and Share


    eva m h
Får mig att minnas min egen korridorstid för ca 100 år sedan!
2007-09-08
  > Nästa text
< Föregående

frig
frig