Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lust på livet

Dessa gröna djupa hav
Lägg dig ned i det sköna
Världarna bortom horisonten –
dessa vakna världar och främmande hav.
Låt dig ryckas med i lusten att leva.
Eller slår djupets blomma
aldrig rot hos dig?
Kom igen – solen faller över oss.
Känn denna lust så ny,
så ny på livet.
Lusten på livet vi har –
du och jag.
Kanske sagan en gång tar slut –
men vadå?- vad gör det när vi
här och nu har framtiden i våra händer?
Mål och mening förlorar fotfästet ett tag.
Gungande, sjungande mitt i livets
karusell står du, står jag.
Livet är bara till låns –
kom ihåg –
allt finns inom räckhåll
Här och nu!




Fri vers av wiria77
Läst 280 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-08 13:51



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
Tack Albertina :) ja ibland måste man försöka ta fram denna känsla som jag vill få fram med denna dikt.
2011-01-30

  albertina
en härlig tolkning på livet och lusten att vilja möta allt och inte vara rädd. Mycket bra=)
2007-09-08
  > Nästa text
< Föregående

wiria77
wiria77