Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En flygplansdikt


Underverk

Flyger över
Tripoli när en
stewart serverar
juice

Böljande öken
i vågor breder
ut sig under
oss

Fem och en
halv timme tills
vi ses

Medelhavet bildar blå
botten som möter
öknen

Vi lämnar den
afrikanska kontinenten
bakom oss

Tänker på hur vacker
jorden är

3:34 kvar av flygtiden
4:26 är klockan i Amsterdam

Dricker lite apelsinjuice
Det slår lock för mina
öron

Mannen brevid mig
har knallgul afrikansk
skjorta
Luktar svett och talar
bara franska

Flygvärdinnorna har
röda vackra kläder
Serverar juice
på brickor

Medelhavet böljar
ännu blåare under oss

Rome, Istanbul, Malta, Tunis,
Alexendria visas på kartan

Små vi är i en stor värld

Tänker på att jag vill
upptäcka hela världen

Vingen utanför blänker
i solens sken
som lyser upp min
gröna sjal

Handlad på marknad
i Kitale i Kenya
en regnig tisdag

Nu är det en solig
tisdag och jag
sitter här uppe
på flera tusen meters
höjd

Förundras över livets
underverk
och längtar efter
dig

Mitt
underverk

.............................





Fri vers av Krissie
Läst 309 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-10 10:19



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
En skön meditativ känsla
i raderna. Tack
2007-09-10

  Cris
Supertrevligt skrivet. Man kanhänga med i dina tankar. Se tydliga små blider.. över små små händelser som färgar in sig i mig.
Jag känner nästan att jag sitter där på planet..
Tack!
2007-09-10

    yllegarn
hörde en radiopjäs inatt, den hette underverket och var mycket bra.
2007-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Krissie
Krissie