Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en gammal dikt, cirka 20 år gammal, och ingen av katterna som nämns finns längre kvar. Men jag delar med mig av den. En liten hedersbetygelse till en katt som blev 16 år.


GORBY

Gorby min stiliga snövita katt

säg mig vad gör du en ljus sommarnatt

Smyger du runt på tassar så lätta

för att din hunger och jaktlystnad mätta

 

Eller ligger du lojt på altanen bevars

och drömmer om känslor som vaknar i mars 

Då måste du stolt reviret bevaka

och låta rivaler på tassen få smaka

 

Kanske smyger du stilla och tyst mellan husen

nosar och lyssnar efter bortsprungna musen

Men kanske du hellre kelar och leker

med matte som kärleksfullt pälsen din smeker

 

Kanske du leker med Nisse och Musse

för att därefter få dig en pratstund med husse

Men mat är ju ändå din största passion

så som nattmål serveras en riklig portion 




Fri vers av Yvonne
Läst 315 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-11 21:30



Bookmark and Share


  hero40
En fin dikt som gillas!
2007-10-16

    Bodil Sandberg
En underbar dikt om GORBY...frid vare med denne gosegosing!!!!
2007-09-12

  charlotte hedendahl
Välrimmad och kul text som jag ,som stor kattvän ,helt enkelt inte kan låta bli att ta till mig!
2007-09-11

  Ulf Lagerholm
Normalt tycker jag att rimmad vers
blir lite tråkig att svälja. Formen
är ju i sig lite av tvångströja. Fri-
heten att hitta det exakta uttrycket
är begränsad.
Men i denna typ av text är det ok.
Du är skicklig på att rimma helt
enkelt.
Tack för titten.
2007-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne